Email: kontakt@

varmepumpeguides.dk

Hovedgaden 29

4600 Ringsted

Ingen telefonisk support

Men vi svare gerne på mails

Hvornår skal taget skiftes?

Taget er en af de vigtigste dele ved huset – og det er samtidig også det mest udsatte. Det skal bl.a. stå model til alt fra solens stråler, frost og sne til syreholdigt regnvand. Det er lige netop derfor at taget skal fungere godt, dvs. være tæt og funktionelt.

Hvis taget er gammelt og utæt, kan det bane vej for skader i selve tagkonstruktionen. De fleste skader er synlige med det blotte øje, men et af de farligste tegn på slid er mos. Selv et lille område md mos, kan have meterlange tråde ind under taget, hvor der transporteres vand ned til tagkonstruktionen. Det betyder altså, at vedligeholdelse er en nødvendighed, hvis du ønsker at udskyde udskiftningen så længe som overhovedet muligt. I denne artikel tager vi derfor et kig på nogle af de mest anvendte tagtyper og hvad du bør holde øje med.

Tagpap

Hvis du har et tagpaptag, bør du kigge efter revner, der er opstået pga. forskydninger i underlaget, skader på overfladen efter vand/is, der bliver liggende pga. manglende fald samt overlæg, der kan rives fra hinanden.

Hvis taget stadig er tæt, kan du overstryge det nedslidte tagpap med tagasfalt for at forlænge levetiden. Hvis der er revner, kan det repareres, bl.a. med glasvæv. Eventuelle åbninger kan tætnes, f.eks. med tagklæber eller ved forsigtig svejsning med en gasbrænder.

Tegl- og betonsten

Hvis du har et tegl- eller betontag, bør du kigge efter utætheder ved sammenbygninger med skotrende, knækkede sten, stormskader, nedblæste tagsten, frostsprængninger og mørtelunderstrygninger, der falder ud.

Et tegl- eller betontag kan delrenoveres ved at skifte tagsten ud. Hvis skaderne dog er meget omfattende, kan det betale sig at totalrenovere – og fordi tage med tegl- og betonsten generelt har stærke og bærende tagkonstruktioner (pga. deres høje væg), kan du vælge lige det tagmateriale, du helst vil.

Eternittag

Hvis du har et eternittag, bør du kigge efter revnede og mørnede plader, tætning ved rygning og tagfod, løse skruer samt mos- og algebelægning.

Generelt har eternittag ikke behov for vedligeholdelse, så hvis du finder ødelagte plader, bør de enten deludskiftes – ellers skal der foretages en totaludskiftning. Det er også muligt at lægge et nyt tag ovenpå det gamle.

Synger dit tag på sidste vers? Du kan så en god nyt tag pris hos Jysk Tagkompagni, hvis du bruger deres tagberegner.

Erland

3 kommentarer indtil videre

ClarkUdgivet i 9:50 am - jul 2, 2024

You really make it seem so easy along with your presentation however I find
this topic to be actually one thing which I feel I might by no means understand.
It kind of feels too complicated and extremely broad for me.

I am having a look ahead to your next put up, I will attempt to get the cling of it!
Najlepsze escape roomy

AlexandraUdgivet i 10:32 pm - jul 6, 2024

Rattling excellent information can be found on website.?

Feel free to visit my site: TrishaI

SvenUdgivet i 4:30 pm - aug 16, 2024

You have observed very interesting points!

ps decent website. Travel blog

my web-site travel blog

Skriv et svar