Email: kontakt@

varmepumpeguides.dk

Hovedgaden 29

4600 Ringsted

Ingen telefonisk support

Men vi svare gerne på mails

Bliv klogere på en luft til vand varmepumpe

Det er de seneste år blevet populært, at skifte den gamle opvarmningsform ud med nyere og mere energieffektive metoder. En af de nyere teknologier er den såkaldte  luft til vand varmepumpe, som bliver mere og mere udbredt på grund af store energibesparelser. Der er mange fordele ved denne type varmepumpe, så læs med her og bliv klogere på blandt andet, i hvilket lag en varmepumpe luft til vand pris ligger. 

Hvad er en luft til vand varmepumpe?

En luft til vand varmepumpe anvender den varme, der findes i luften udenfor og bruger den til at opvarme vandet i boligen. En varmepumpe luft til vand er en af de mest energieffektive og miljøvenlige metoder til opvarmning af boliger, og den kan derfor med fordel erstatte et traditionelt olie- eller gasfyr. Ligesom den egner sig særligt godt til boliger, der har et vandbåret opvarmningssystem, som eksempelvis gulvvarme og radiatorer. Varmepumpen har en række fordele i forhold til andre opvarmningsmetoder. Den er meget energieffektiv, og kan have en virkningsgrad på over 400 %, hvilket betyder, at den bruger mindre energi end f.eks. et gasfyret centralvarmeanlæg. Den er miljøvenlig, da den ikke udleder nogen former for skadelige stoffer i atmosfæren.

 

 

 

Sådan virker en luft til vand varmepumpe

En varmepumpe luft til vand virker ved at bruge den varme, der findes i luften udenfor til at opvarme vandet i huset. Varmepumpen består af en kompressor, et kondensator og en fordamper. Kompressoren pumper kølemiddel gennem systemet, og når det passerer fordamperen bliver det til damp. Dampen samler sig i kondensatoren, hvor den afkøles og bliver til flydende kølemiddel igen. På den måde kan varmepumpen hente energi fra luften, selv når temperaturen er meget lav. En varmepumpe luft til vand kan reducere CO2 udledningen med op til 80 procent.

Det koster en luft til vand varmepumpe

Denne  type varmepumpe hører til de dyrere på markedet, men den er også den mest effektive. Den kan nemlig varme både hus og vand op, hvilket gør den meget effektiv. Varmepumpe luft til vand pris ligger typisk mellem 80.000 og 120.000 kroner, og det er vel at mærke luft til vand varmepumpe pris inkl montering. Dog afhænger prisen af størrelsen på boligen, samt hvor effektiv varmepumpen er. 

 

Så selvom det kan være svært at svare på helt præcist, i hvilket leje luft til vand varmepumpe pris inkl montering ligger , kan det altså være en god idé at investere i en sådan varmepumpe, hvis man gerne vil have en mere effektiv og miljøvenlig opvarmningsform, og ønsker at spare penge.