Email: [email protected]

varmepumpeguides.dk

Hovedgaden 29

4600 Ringsted

Ingen telefonisk support

Men vi svare gerne på mails

Hvordan renser man en tilstoppet kloak

En tilstoppet kloak kan ske lige pludseligt, og det kan kræve akut behandling, så problemet ikke forværres. Det kan dog være svært at vide, hvis der er problemer, før det netop er blevet værre over noget tid.

Prøv at afhjælp problemet med en sugekop

Hvis du finder ud af, at din kloak er tilstoppet, så kan du prøve at anvende en sugekop. Det er et meget simpelt (og billigt) redskab, som har fungeret helt, som det skal, i mange år. Her suger du ved udgangen af kloaken – den del du kan få adgang til fra fx dit badeværelse. Og så svupper du op og ned, hvilket skaber et tryg, der forhåbentligt vil få det, der sidder fast, til at løsne sig. Du er ikke i tvivl, når det sker – så lyder der en sugende lyd af ting, der falder ud af røret, fordi der endelig bliver skabt tilløb igen.

Få adgang ned til afløbet for at klarlægge problemets omfang

Det første, man rent faktisk helt naturlig gør er, at fjerne risten ned til kloaken. Så har man bedre adgang til at kunne undersøge problematikken. Det kan være, at du kan lyse ned i kloaken og se det, der stopper kloaken til. Det kan også sagtens være, at problemet er længere nede. Mange har ligeledes adgang til hovedrøret, og her kan det også være muligt at se, om der løber tilstrækkeligt nok vand ud. Hvis der ikke gør, ved man, at problemet er opstået et sted i røret, inden det når til hovedudgangen.

Hvis der er en slem lugt og høje lyde, er der noget galt

Noget af det første, du kan lægge mærke til, når du fornemmer, at der er noget galt med din kloak, er enten ildelugtende kloaklugt og/eller høje lyde. Det er meget klassiske tegn på, at der er noget galt, og så kan du hurtigt reagere ud fra dette.

Få hjælp af et professionelt firma

Det kan også være, at det er for stor og uoverskuelig en operation, til at du selv tør stå for den, og så kan du heldigvis kontakte en fagperson, der kan hjælpe dig med opgaven. Læs mere her hvis du vil finde frem til et firma, der har helt styr på tilgangen til en tilstoppet kloak. Du kan ringe for at høre, hvordan de kan hjælpe dig med din situation, og så er du altså helt i trygge hænder.

Erland

Skriv et svar