Email: [email protected]

varmepumpeguides.dk

Hovedgaden 29

4600 Ringsted

Ingen telefonisk support

Men vi svare gerne på mails

Sådan bliver du en grønnere boligejer og sparer penge på regningerne

Dette indhold er sponsoreret

Der er mange måder, hvorpå du kan bliver mere miljøvenlig. Her kommer nogle forslag, som vil gøre en forskel på din hverdag.

Fjernvarmeanlæg

Det kan betale sig undersøge, hvilke metoder ens varmeudbyder benytter sig af, da der er nogle metoder, som er mere miljøvenlige end andre.

Fjernvarmeanlæg er et anlæg, der bruges til at forsyne bygninger med varme. Et fjernvarmeanlæg består af en række komponenter, herunder en fjernvarmecentral, fjernvarmeledninger og fjernvarmeafdelinger. Fjernvarmecentralen producerer varmen, som ledes gennem ledningerne til de enkelte afdelinger. Afdelingerne fordeler varmen til de enkelte bygninger.

Anlægget har flere fordele i forhold til andre opvarmningsformer. For det første er det mere effektivt end andre opvarmningsformer, da det ikke går tabt undervejs i ledningerne. Yderligere er fjernvarmeanlægget også mere miljøvenligt end andre opvarmningsformer, da det ikke udleder nogen former for skadelige stoffer i luften.

Reducer dit elforbrug

Der er mange ting, du kan gøre for at reducere dit elforbrug. Du kan eksempelvis skifte alle dine pærer ud med LED-pærer, som bruger meget mindre strøm end almindelige pærer. Du kan også sikre dig, at alle dine apparater og elinstallationer er energivenlige. Dette kan du typisk se på energimærket.

Du bør også overveje at få installeret en varmepumpe i stedet for almindelig centralvarme, da en varmepumpe er mere energieffektiv. Endelig bør du huske at slukke for alt, der ikke er i brug, herunder lyset, når du forlader et rum. På den måde sparer du ikke kun energi, men du sparer også penge på din elregning. 

De fleste moderne apparater bruger mindre energi end ældre apparater, så det kan betale sig at skifte til nye energieffektive modeller. Du bør også slukke for apparaterne helt, når du ikke bruger dem, da selv standbyfunktionen bruger energi.

Den ugentlige vegetardag

Det gør en stor forskel at have en kødfri dag om ugen, da kødproduktionen er en stor synder, når det kommer til miljøet. Dog kan det være svært at finde ud af, hvordan man laver en god vegetarisk ret, der både smager godt og er mættende.

En af de bedste måder at lære sig selv at lave en god vegetarisk ret på, er ved at tage et kursus eller søge inspiration på nettet. Hvis man forstår grundlaget for en vegetarisk ret, kan man komme langt og begynde at eksperimentere med retterne på egen hånd.. 

Der er mange ting, du kan gøre for at gøre en tjeneste for både miljøet og din økonomi. Det gælder bare om at se mulighederne.

Erland

Skriv et svar