Email: [email protected]

varmepumpeguides.dk

Hovedgaden 29

4600 Ringsted

Ingen telefonisk support

Men vi svare gerne på mails

Skal el-radiatoren udskiftes med en varmepumpe?

Er du træt af kolde fødder og en alt for høj elregning? Hvis ja, kan det være på tide at overveje at udskifte dine elradiatorer med en varmepumpe. Denne artikel vil give dig de oplysninger, der er nødvendige for at træffe en informeret beslutning om, hvilken model du bør købe.

El-radiatorer vs. varmepumpe

Elektriske radiatorer er ineffektive, fordi de kun bruger elektricitet, når de varmer op, mens varmepumper bruger elektricitet hele tiden. De har heller ikke brug for kanaler eller ventilatorer som traditionelle elradiatorer; dette gør installationen lettere og mere omkostningseffektiv!

Varmepumpen skal kun bruge elektricitet, når den registrerer et temperaturfald. Det betyder, at du vil se en øjeblikkelig forskel samt lavere energiregninger og mere effektiv opvarmning! Hvis dit hus ikke allerede har centralvarme installeret, bør du overveje at købe et kanalløst elvarmeanlæg som dette.

Hvilken varmepumpe skal man vælge?

Der er 2 forskellige typer varmepumper, som man kan vælge imellem:

  • Luft til vand
  • Luft til luft

Luft til vand

Luft til vand varmepumper er bedre, hvis du har en stor familie eller mange gæster, da de har en større varmekapacitet. De fungerer også godt til varmtvandssystemer, hvilket er en ekstra bonus!

Luft til luft

Luft til luft-varmepumper er bedst, hvis din elektricitet kommer fra vedvarende kilder som f.eks. solenergi, fordi de bruger mindre energi. De omdanner luften udenfor, laver den varm til, at den kan opvarme huset indenfor. Det er en grøn måde at producere varme på, og derfor, også en klimavenlig måde.

Hvis du stadig er i tvivl om, hvilen type varmepumpe, du bør vælge, så kan du undersøge markedet for fordele og ulemper omkring de forskellige typer. Du kan også kontakte et firma, som har forstand på varmepumper. Vester Hornum Smede & VVS ApS hjælper dig med at finde den rette varmepumpe..

Du må ikke selv montere en varmepumpe

Det er ikke tilladt, selv at montere en varmepumpe i dit hus. Og slet ikke, hvis du ikke har den nødvendige erfaring. Sørg for at hyre en professionel med kendskab til varmepumper, hvis du ikke er bekendt med dem. Du bør få en autoriseret varmepumpe installatør til at montere den og sætte den til. Herefter kræver det også et årligt tjek af varmepumpen, inden vintersæsonen går igang.

Du bør også undersøge, om dit forsikringsselskab dækker varmepumper. De fleste forsikringer og garantier dækker varmepumper og deres installation, så husk det, før du beslutter dig for at installere en selv.

Varmepumper er en klimavenlig varmekilde

Varmepumper er den mest effektive måde at opvarme dit hjem på med minimal miljøpåvirkning. De bruger mindre energi end elektriske radiatorer, og deres installation er også billigere på lang sigt. Med en varmepumpe kan du både holde din bolig varm og vinteren, men de fleste varmepumper, kan også køle om sommeren, så den fungerer som et klimanlæg.

Du har helt sikkert været på ferie i et varmt land, hvor du også har bemærket, at der er klimaanlæg på hotelværelser og suiter. Det er også i udlandet en nem og billig måde at holde værelserne kolde på, og hvis det skulle gå hen og blive køligt, så kan man sætte lidt varme på, så man kan få præcis den temperatur, man ønsker.

Erland

Skriv et svar