Email: [email protected]

varmepumpeguides.dk

Hovedgaden 29

4600 Ringsted

Ingen telefonisk support

Men vi svare gerne på mails

Spar på miljøet og varmeregningen med en luft til vand varmepumpe

Ønsker du at spare på miljøet og varmeregningen? Ønsker du at være miljøvenlig? I så fald er en luft til vand-varmepumpe den perfekte energikilde til dit hjem. Luft til vand-varmepumper er en god mulighed, da de bruger mindre elektricitet end andre opvarmningsenheder. De fungerer også godt i klimaer, der oplever ekstreme temperaturændringer, fordi der ikke er behov for et backup-system eller en lagertank som ved traditionelle kølesystemers systemer. Desuden køler disse typer af systemer faktisk luften ned, mens de varmer den!

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe udnytter temperaturforskellen mellem to steder og overfører energi fra det ene sted til det andet. Varmepumper kan bruges til opvarmning eller afkøling, afhængigt af hvilken retning de arbejder i (varme overføres, når den arbejder i omvendt retning).

De vandbaserede systemer anvender et sløjferørsystem i hele huset. Dybest set er der en underjordisk sløjferør, der er fyldt med vand. Dette loop er forbundet til en energikilde, som kan være jorden eller endog en underjordisk strøm. I vintermånederne absorberer dette loop varme fra det omkringliggende område og fører den ind i dit hjem til opvarmningsformål.

I sommermånederne, når du ønsker at køle dit hus ned, kan du benytte dig af kølesystemet . Vandet absorberer køligheden fra omgivelserne og bringer den ind i huset og afkøler huset.

Det luftbaserede system har ikke et sløjferørsystem, men har en indendørs enhed, der ligner en almindelig AC-enhed, med spoler på ydersiden. Disse spoler er forbundet med slanger, som er installeret i enten kanaler eller under gulvbelægningen (for et betongulv). Varm luft blæses forbi spolerne og sendes gennem enten kanaler eller under gulvet. Denne varme overføres til vandet, som igen overfører den til hele hjemmet til opvarmningsformål.

Der findes tre typer af varmepumpe-systemer:

Luft til vand varmepumpe:

Luft til vand-varmepumper anvender den samme teknologi som alle andre typer varmepumper, men de overfører energi fra en væske (luft) til en anden (vand). Dette er meget nyttigt i klimaer, der oplever ekstreme temperaturændringer, fordi der ikke er behov for et backup-system eller lager tank som ved traditionelle kølesystemer. Desuden køler luft-til-vand-varmepumper faktisk luften, mens de opvarmer den! – Du kan få hjælp til opsætning af en luft til vand varmepumpe hos PM VVS & Varme.

Vand til vand varmepumpe

Et vandbaseret varme- og kølesystem anvender et sløjferørsystem i hele huset. I bund og grund er der et underjordisk sløjferør, der er fyldt med vand. Denne sløjfe er forbundet til en energi-kilde, som kan være jorden eller endda en underjordisk strøm. I vintermånederne absorberer dette kredsløb varme fra det omkringliggende område og fører den ind i dit hjem til opvarmningsformål.

I sommermånederne, når du ønsker at køle dit hus ned, kan du bruge et kølesystem. Vandet absorberer køligheden fra omgivelserne og bringer den ind i huset og køler det ned.

Luft-til-luft-varmepumpe

En luft til luft-varmepumpe anvendes, når der er en konstant og stabil temperatur, så energi kan overføres fra et sted (indendørs) til et andet (udendørs). Disse systemer er mest velegnede til klimaer, hvor de omgivende temperaturer forbliver nogenlunde konstante hele året. I koldere klimaer er opvarmning af udeluften med en energikilde en måde at overføre varme på. I varmere klimaer kan man afkøle den indendørs luft, ved at overførsel af energi fra udeluften.

Erland

Skriv et svar