Email: [email protected]

varmepumpeguides.dk

Hovedgaden 29

4600 Ringsted

Ingen telefonisk support

Men vi svare gerne på mails

Spar penge på varmeregningen med en varmepumpe

En varmepumpe er en type klimaanlæg, der pumper varme fra et rum til et andet. Det betyder, at hvis du installerer en i dit hjem, kan den holde din stue kølig, mens resten af huset bliver opvarmet. Det gør det ved at bruge elektricitet til at flytte varme i stedet for at være afhængig af kemikalier som kølemiddel og gas.

Hvilke typer varmepumper findes der?

  • Luft til vand
  • Luft til luft
  • Jordvarme

Luft til vand

Luft til vand-varmepumper er de mest almindelige. De bruger elektricitet fra hjemmets elsystem og en ventilator til at flytte luft hen over en fordamperspiral, der er fyldt med kold kølemiddelvæske. Dette trækker varme fra den varme omgivende luft udenfor, som derefter går gennem kondensatoren og opvarmes, før den presses tilbage ind i dit hus .

Luft til luft

Luft til luft-varmepumper har samme form og størrelse, men de bruger ikke kølemiddel eller en ventilator. I stedet løber der vand gennem varmeslangerne, som absorberer varmen indefra, inden den pumpes ud via en udluftningsventil.

Jordvarme

Geotermiske varmepumper bruger jordens naturlige temperatur til at holde dit hjem varmt. De tilslutter sig et underjordisk rørsystem, der er fyldt med vand eller frostvæske, som absorberer og overfører varme fra jorden udenfor, før den presses gennem en kompressor på samme måde som andre typer varmepumpeenheder.

Hvad venter du på?

Hvis du ønsker at reducere din varmeregning denne vinter, kan en varmepumpe være den perfekte løsning for dig. De bruger meget mindre elektricitet end traditionelle ovne og kan i nogle tilfælde levere supplerende eller endda primær opvarmning. Hvis du vil vide mere om, hvordan de fungerer, og hvilken type enhed der er bedst egnet til dit hjem, kan du kontakte en ekspert på området, såsom ProfaGroup installerer varmepumper i Køge og på Sjælland.

Hvem kan sætte en varmepumpe op i mit hjem?

En autoriseret HVAC-installatør, der er kvalificeret til at arbejde på et varmepumpesystem. Det er også en autoriseret installatør, som skal tjekke din varmepumpe én gang om året, og lave et et såkaldt service på den, så den kan køre i en sæson mere.

Køb en varmepumpe, der kan køle om sommeren

Mange varmepumper har to funktioner. Det betyder, at de også kan bruges til at køle dit hjem om sommeren, så du behøver heller ikke at bekymre dig om varmt vejr eller fugtighed, der ødelægger din stue. I Danmark kan vi sagtens leve uden en varmepumpe, men hvis du bevæger dig længere sydpå, så vil du også opleve, hvis du for eksempel er på ferie, at der er varmepumper over alt, fordi det er en effektivt og nem måde, at køle et rum ned på.

Hvor meget koster varmepumper i gennemsnit?

I gennemsnit koster en mindre enhed med et ton køling omkring 25.000 kr, men kan gå op til omkring 50.000 kr. En større enhed koster normalt mellem 40.000 kr og 60.000 kr for et ton kølekapacitet. I gennemsnit koster det ca. 120-150 kr. i timen at drive en varmepumpe.

Hvad er tilbagebetalingstiden?

I gennemsnit får du dine penge tilbage på blot fem år, men det kan være så lidt som tre år. Derfor kan man også se det som en investering.

Erland

Skriv et svar