Email: [email protected]

varmepumpeguides.dk

Hovedgaden 29

4600 Ringsted

Ingen telefonisk support

Men vi svare gerne på mails

Tid til varmepumpe?

Kolde tider og stigende priser betyder at vi er midt i tidspunktet på året, hvor mange overvejer varmepumpe som alternativ til gas eller olie. Elpriserne har godt nok været på himmelflugt, men stigningerne på de øvrige områder har været så massive at alle alternativer kommer i spil.

Lad os nu sige at du allerede har besluttet dig for at anskaffe en varmepumpe, hvilken type skal du så vælge og er der nogle varmepumpetyper der bedre kan betale sig for dig eller? Der kan være mange spørgsmål der afventer svar, og typisk får du langt de bedste svar ved at kontakte din lokale installatør, fx vvs-installatør.

De 3 varmevalg

Luft til Luft, Luft til vand og Jordvarme er nogle af de mest benyttede opvarmningstyper danskerne sværger til i øjeblikket. Hvilken løsning der passer til netop din bolig og hvad der bedst kan betale sig i længden, vil være en praktisk opgave for de forskellige leverandører af varmeløsninger, som du vælger at tage kontakt til.

Luft til Luft varmepumpe

Vælger du luft til luft varmepumpen får du fordelen af et anlæg som både kan varme og køle. Altså kan du også benytte luft til luft som aircondition på de varme sommerdage (ved de fleste modeller).

Når du vil varme din bolig op med luft, kan det være en fordel at kombinere varmepumpen med et varmegenvindingsanlæg, som genanvender den varme der suges ud.

Typisk vil man installere luft til luft i mindre boliger såsom sommerhuse, kolonihavehuse og naturligvis almene boliger.

En enkelt men vigtig ulempe ved luft til luft er at du ikke får varmt vand med i pakken, så det vil du skulle finde ud af ved siden af luft til luft varmepumpen.

Luft til vand varmepumpe

Tager du i stedet en luft til vand varmepumpe udnytter du også luften, men før samtidigt varmtvand til radiatorer og brugsvand. Ligesom luft til luft er der en udvendig blæser. Luft til vand pumpen er god til, (udover at benytte varmen fra den udvendige luft) at udnytte boligens eksisterende varme og øge varmeudnyttelsen rigtig godt.

Jordvarme

Med jordvarme starter du med at skulle bruge flere penge på køb og etablering (150.000 – 300.000kr). Til gengæld har du året rundt blot jorden til at varme din bolig op, og i øvrigt med en af de mest energibesparende måder du kan opvarme på. Hertil kan der også hjemsøges fx energitilskud. Jordvarme giver en fornuftig tilbagebetalingstid på ca. 6 år, hvor den er hurtigere hvis du har en større bolig.

Erland

Skriv et svar